Известие

Collapse
No announcement yet.

Свещите на 155 1.7тс 8v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Свещите на 155 1.7тс 8v

Колеги темата е дискутирана многократно,и все пак
    да попитам по знаещите от вас.Имам автомобила от 2003
    година излишно е да казвам 4е го харесвам и карам с удоволствие.Като изключа нормалната потдръжка не съм имал никакви сериозни проблеми с Алфата.И към същноста на въпроса от както я имам не съм и сменял свещитеа те са (голден лодж)Автомобила си пали безпроблемно никакво влошаване на работата на ДВГ-то не съм забелязал гори си като всички посестрими
    12-13 градско и 8 извън.Скоро ги отвихме в сервиз да ги
    инспектираме и изглеждат добре(свещите)нагара е тъмнопепеляво сив и момчетата от сервиза ме увериха че са наред,и все пак нещо ме гложди не може толкова време да са ток все пак кога беше 2003.Разходих се по някои магазини но не можах да открия свещи от тази марка дори и не зная кво струват като пари в момента.Вие как разбирате кога трябва да се сменят просто по пробега или при влошаване параметрите на ДВГ-то.Нека вметна и това че на година я карам около 5-6000км средно поради това че отцъствам,но като съм си Бургас не слизам от нея.
    Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Ами може наистина да нямаш проблем ако са оригинални....Оригиналните са си супер зрави Иначе има голдън лодж но са на 98% ментета по магазините...

За щастие обаче свещите не са кой знае какви и стават и на други марки...Аз лично карам с Denso вече 18хил км(струваха 4лв. бройката), но има модели на Бош, NGK и други

Иначе цената на горните марки вариа 5-8лв. за брой Ак оси решил да сменяш според мен си търси Денсо, доста хора карат с тях и са доволни включително и аз
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

По препоръки на производителя, свещите се сменят на всеки 60 000км.
      Та, сам си прецени дали наистина е нужно да сменяш свещите, но ако наистина за момента нямаш проблеми с тях, по-добре не ги сменяй. Едва ли ще намериш нещо по-добро за момента на сносна цена...
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

А бе работят пущините няма никви ядове,все пак благодаря за отговорите щом на 60 000к се сменят ще го имам на предвид,щото аз не съм и навъртял толкова за това време от както е моя.
        Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
          А бе работят пущините няма никви ядове,все пак благодаря за отговорите щом на 60 000к се сменят ще го имам на предвид,щото аз не съм и навъртял толкова за това време от както е моя.
          Със здраве да си я караш 155-цата! Само че 60к км, но нови свещи, а тези на колата не знаеш на колко са отпреди теб. И моите работеха добре, но ги смених - 32лв бяха 8 свещи денсо Q22P-U. Покарах ги едно 4-5к км и тогава метнах пак денсо, но иридиумки. Да си кажа не усетих кой знае каква разлика, само мотора заработи по-тихо може би . Та смяната на свещите не е такъв проблем, предвид цената на 8 броя нормални.

п.п. даже бившето ми денсо влезе в употреба на един колега - добра свещ!

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Аз съм чувал добри думи и за BERU.
            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
              дам и за тях има много добри отзиви!

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                Специално за Газ Beru са много препоръчвани!
                145 QV ex.
                146 Boxer TOTAL ex.
                147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

denso Iridium и си щастлив-карам ги втора година
                  АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                  FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Working...
                  X